:

:

TV Most

clock

Decembar 20, 2015   11:05

0

242

Mis sveta 2015. prvi put iz Španije

Sofija Nikitčuk iz Rusije proglašena je za prvu pratilju, a Marija Harfanti iz Indonezije osvojila je treće mesto na izboru u subotu uveče na kome je učestvovalo 114 devojaka.

Ovo je prva pobeda jedne takmičarke iz Španije, preneo je AP.

"Mislim da je ovo dobra odluka, jer se na izboru Mis sveta ne traži izgled, već duša", rekla je Lalaguna, 23-godišnja manekenka iz Barselone, koja je završila farmaciju, a planovi su joj da stekne master diplomu iz nutricionizma.

Ovo je sedmi put da se izbor za Mis sveta održava u Kini, počev od 2003, a prvi je održan pre 64 godine u Velikoj Britaniji.

Na takmičenju nije bila prisutna mis Kanade, rođena Kineskinja Anastasija Lin, koja je sprečena prošlog meseca da se ukrca na let do Sanie iz Hongkonga pošto je Kina odbila da joj odobri vizu.

Lin je poznata po javnim kritikama kineske verske politike i sledbenica je metoda meditacije Falun Gong koji je zabranjen u Kini 1999.

Ona je rekla da su, nakon što je osvojila titulu Mis Kanade, kineski bezbednosni agenti posetili njenog oca u pokušaju da je zastraše da ćuti, navela je američka agencija.

Ni Peking, ni Organizacija Mis sveta, sa sedištem u Londonu, nisu komentarisali ovaj događaj.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva