:

:

TV Most

clock

Maj 27, 2017   12:05

0

141

Mihajlović: Stamatović priznao da cveta nelegalna gradnja

"Ne raduje što je predsednik opštine ÄŒajetina Milan Stamatović konačno priznao ono na šta stalno upozoravam, da na Zlatiboru cveta nelegalna gradnja. Još manje raduje što je Stamatović priznao da ne može ili ne želi da spreči nelegalnu gradnju iako mu je to zakonska obaveza, jer se svi nelegalni objekti i grade uz saglasnost opštine kojom upravlja", rekla je Mihajlović.


Ona je povodom najnovijih optužbi predsednika opštine ÄŒajetina saopštila da upravo zato Vlada Srbije donošenjem uredbe o proglašenju Zlatibora kao prirodnog dobra želi da sačuva ono što je ostalo od višegodišnjeg uništavanja te planine.

Uredba će jasno regulisati šta će i gde moći da se gradi, a dozvole će izdavati resorno ministarstvo.

"Time želimo da sprečimo dalje uništavanje Zlatibora", navela je ona.

"Stamatović kaže da podržava donošenje ove uredbe, ali pod njegovim uslovima - da se ništa ne promeni kako bi zaštitio svoje interese i kriminal i pranje novca kroz nelegalnu gradnju. Ne, Vlada Srbije će doneti uredbu da zaštiti i sačuva Zlatibor za sve Zlatiborce i sve građane naše zemlje", istakla je Mihajlović.

Ona dodaje da ne postoji privatni sukob između nje i Stamatovića.

"Postoji borba da se sačuva Zlatibor kako bi i generacije posle nas mogle da uživaju u njenim lepotama, i borba protiv želje Stamatovića da iz ličnih interesa nastavi dalje uništavanje ove planine nelegalnom gradnjom i kriminalom. Lično, ne verujem da neko ko je ovako uništio Zlatibor može da ga sačuva", istakla je Mihajlović.

Dobro je što je, kako kaže, Stamatović prihvatio da konačno podnese sva potrebna dokumenta za dobijanje dozvole za gradnju Gondole.

"Zakon važi za sve i dozvola će biti izdata u najkraćem roku čim sva dokumenta budu predata", dodala je ministarka.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva