:

:

TV Most

clock

Jun 06, 2017   12:05

0

128

Mihajlović: Poštovanje rokova ili raskid ugovora

Kako se navodi u saopštenju iz resornog ministarstva, Mihajlovićeva je istakla da su završetak Koridora 10 i Projekat rehabilitacije puteva i unapređenja bezbednosti saobraćaja prioriteti Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i da neće dozvoliti da kašnjenje bilo kog izvođača ili projektanta utiče na realizaciju projekta.

"Ako je država mogla da obezbedi 400 miliona evra da se rehabilituje 1.100 kilometara državnih puteva, kako bi se naši građani vozili dobrim i bezbednim putevima, onda očekujem od svih, počev od investitora, preko projektanata, do izvođača, da poštuju ugovor i rokove. Građevinska sezona je u punom jeku i sa onima koji nisu u stanju da ispoštuju rokove, ugovori će biti raskinuti", rekla je ona.

U saopštenju Ministarstva građevinarstva saobraćaja i infrastrukture se navodi da je na današnjem sastanku pored projekta rehabilitacije bilo reči i o izvođenju radova na deonici Srpska kuća-Levosoje, dužine osam kilometara, na kojoj je preduzeće "Putevi Srbije" investitor u ime države.

Dodaje se da je Mihajlovićeva istakla da je Koridor 10 prioritetan projekat za Vladu Srbije i da resorno ministarstvo prati kako se izvode radovi na svim deonicama.

"To se posebno odnosi na deonicu Srpska kuća-Levosoje, gde se radovi finansiraju iz republičkog budžeta i koja je jedina deonica na južnom i istočnom kraku Koridora gde su domaće firme glavni izvođači", kazala je ona.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva