:

:

TV Most

clock

Jun 25, 2017   12:05

0

172

Memorijal "Miroslav Antić"

Ovogodišnji Memorijal bio je na poseban način obeležen i nedavnim odlaskom Raše Popova, još jednog velikog pesnika koji je rođen u Mokrinu.

U čast dvojice maštara, sanjara, okupile su se različite generacije: oni srećnici koji su imali to zadovoljstvo da ih lično upoznaju , kao i oni koji su čitajući njihove stihove sačuvali dete u sebi.

A na glavnom mokrinskom sokaku, Varoškom trgu, ponovo se sanjalo pod vedrim zvezdanim nebom najvećem sanajru u čast . Atmosfera 32. Memorijala bila je obeležena i sećanjem na Rašu Popova, još jednog velikog Mokrinčanina koji nas je nedavno napustio. Fizički, veliki pesnici više nisu tu, ali vrednosti ostaju:

Prisetivši se trenutaka kada je osvijo nagradu recitujući "Besmrtnu pesmu", glumac Đorđe Marković radovao se trenutku što će te stihove izgovoriti baš u Mikinom rodnom Mokrinu.

Pesnici, novinari, šereti, boemi, dobri ljudi sve su to i još mnogo više bili Mika i Raša. Kako bi to Miroslav Antić rekao: I najveći je život kad nisi svestan da živiš, nego misliš da sanjaš. Baš kao u dane detinjstva, veliki pesnici šćućurili su se u nekom mkutku vedrog neba nad Mokrinom i dalje sanjaju.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva