:

:

TV Most

clock

Avgust 23, 2017   12:05

0

136

Mediji: Pacoli sutra zvaničo sa Haradnajem?

Navodi se da je kandidat za tu funkciju predsednik Demokratske partije Kosova Kadri Veselji, koji je i u prošlom mandatu bio na čelu kosovskog parlamenta.

Izborom predsednika skupštine i nekoliko potpredsednika, biće konstituisan novi saziv parlamenta, nakon čega sledi formiranje nove kosovske vlade.

Navodi se da će Pacoli i njegova Alijansa za novo Kosovo doneti koaliciji "PAN" glasove za neophodnu većinu u skupštini, koja će, iako prosta, biti dovoljna za formiranje buduće vlade.

Prema informacijama prištinskih medija, za saradnju sa budućim mandatarom Ramušom Haradinajem, Pacoli će u novoj vladi dobiti rukovođenje ministarstvima spoljnih poslova i ekonomskog razvoja.

Najveća stranka u koaliciji "PAN", Demokratska partija Kosova, osim mesta predsednika skupštine, dobiće mesto potpredsednika vlade, i ministarstva finansija, unutrašnjih poslova, bezbednosnih snaga, pravde i evropskih integracija.

Haradinajeva Alijansa za budućnost Kosova prema koalicionom sporazumu imaće mesto premijera, dok se za ministarstva za infrastrukturu, zdravlja i prosvete još vode razgovori među partnerima u koaliciji.

Navodi se da približavanje Pacolija koaliciji "PAN" ne bi trebalo da ugrozi zahteve Srpske liste u novoj kosovskoj vladi.

Podseća se da je Srpska lista zatražila mesto potpredsednika vlade, zatim upravljanje ministarstvima za lokalnu samoupravu, za povratak i zajednice i za poljoprivredu.

Nastavak konstitutivne sednice kosovske skupštine zakazan je za sutra u deset časova.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva