:

:

TV Most

clock

April 02, 2017   12:05

0

258

Martovski festival: Dodeljene strukovne nagrade

Nagradu za najbolju režiju osvojio je Stefan Ivančić za film "Kamen u ruci" uz obrazloženje žirija da "Ivančić svedenim rediteljskim postupcima prikazao prelomni trenutak u odrastanju jednog dečaka na veoma jasan, britak i emotivan način".

Zoran Čulić nagrađen je za najbolju kameru za film "Bon Voyage" zbog "izuzetnog vizuelnog pristupa filmu, upotrebe objektiva kojim je naglašen intimistički pristup, kadriranju koje podiže atmosferu filma i još bolje naglašava karaktere junaka filma".

Nagradu za najbolju montažu osvojila je Jelena Maksimović za film "Dubina dva" uz ocenu žirija da je "kompleksnu temu od izuzetnog društvenog značaja dočarala u savršenom ritmičko-emotivnom odnosu".

Za najbolji dizajn zvuka i muziku priznanje su osvojili Aleksandar Protić i Nemanja Mosurović za film "Zid smrti i tako to", jer su, kako je navedeno u obrazloženju, "ukupnom zvučnom slikom uspeli da približe gledaoce unutrašnjem svetu glavne junakinje, vozačice motora na zidu smrti, na poseban i originalan način".

Novčani deo nagrade u svakoj kategoriji iznosi po 500 evra, a žiri je radio u sastavu reditelj Ivan Stefanović, direktor fotografije Miloš Spasojević i montažerka Aleksandra Milovanović.

Strukovne nagrade dodelili su Boban Jevtić, umetnički direktor Martovskog festivala i Marko Popović, izvršni producent festivala i urednik filmskog programa Doma omladine Beograda.

Nakon dodele nagrada, premijerno pred domaćom publikom prikazan je novi film Rajka Grlića i Matjaža Ivanišina "Svaka dobra priča je ljubavna priča", a publiku u Domu omladine Beograda pre projekcije pozdravio je Ivanišin.

Ovogodišnji, 64. po redu, Martovski festival završava se večeras u Domu omladine Beograda, svečanom dodelom Gran Pri nagrada i projekcijom filma "Trst, Jugoslavija", uz prisustvo reditelja Alesia Bocera.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva