:

:

TV Most

clock

Maj 09, 2015   12:05

0

148

Makedonska policija počela operaciju u Kumanovu

Jedan neimenovani zvaničnik je za Rojters izjavio da je jedan policajac ranjen, a prema nekim nepotvrđenim informacijama, povređena su trojica policajaca.

Makedonski mediji javljaju da su specijalne jedinice policije od jutros na ulicama Kumanova, a od pet časova čuje se jaka pucnjava iz automatskog oružja.

Kumanovo, koje od Skoplja udaljeno 40 kilometara i nalazi se blizu severne makedonske granice sa Srbijom i Kosovom, nadleću helikopteri, prenose mediji.

Makedonski mediji su juče objavili tvrdnje stanovnika sela Zajaz u opštini Kumanovo da su videli oko 50 naoružanih osoba, a makedonska agencija INA, na albanskom jeziku, javila je da su u toj opštini stacionirane jake policjske snage. Policija se još nije zvanicno izjasnila o tom slučaju.

U toj oblasti živi velika zajednica etničkih Albanaca. Albanska manjina čini oko 30 odsto od ukupno dva miliona stanovnika Makedonije.

Ispred zgrade makedonskog parlamenta već nekoliko dana traju mirni protesti zbog policijske brutalnosti, javila je sinoć televizija Nova.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva