:

:

TV Most

clock

Jul 14, 2015   12:05

0

153

Lunaček zahteva da Priština iskoristi drugu šansu

Kako prenose prištinski mediji, Lunaček se pridružila lancu ''snažnog pritiska'' na kosovsku vladu i skupštinu da se razmatra i usvoji taj zakon.
Lunaček je za portal ''Lajmi.net'' istakla da bi osnivanje Specijalnog suda omogućilo Kosovu da nastavi svoj put oslobodivši se ''nejasne'', a dokazavši ''čistu proslost''.
Mediji u Pristinu prenose da u trenurku kada je međunarodni pritisak povećan i nastavlja se kako bi izglasali Specijalni Sud, najveca partija na Kosovu DPK Tacija izgleda i dalje nije ubedila njene poslanike koji su glasali protiv Specijalnog suda da menjaju stav.
Poslanici ove partije Nait Hasni, Ganimete Musliu, Fadil Demaku i ostali su izjavili da će oni ponovo da glasaju protiv osnivanja Specijalnog suda i da nisu menjali njihove stavove, prenose mediji u Pristinu.
Pomocnik državnog sekretara SAD-e Viktorija Nuland tokom posete Pristini sastala se i sa Ramušom Haradinajom i pokusala da ga ubedi da psolanici njegove partije glasaju za Specijalni sud.
Međutim kako je za prištinske medije rekao prvi savetnik Haradinaja, Avni Arifi ABK i Haradinaj ostaju dosledni da se Specijalni sud za ratne zlocine moze formirati, ali sa sedištem na Kosovu i u okviru zakona i ustava Kosova.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva