:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Januar 22, 2015   12:05

0

206

Ljajić: O imovini na Kosovu u Briselu

"Priština će pokušati na sve načine da tu temu izbegne, a to će činiti i deo međunarodne zajednice. Ali, Beograd je uložio ogromma sredstva u izgradnju infrastrukture i privrednih subjekata na Kosovu. Nemamo pravo da od toga dižemo ruke", kazao je Ljajić za Novosti.

Na pitanje kako da Srbija zaštiti imovinu imajući u vidu i Trepču, on je rekao da "ako smo spremni da rešavamo brojna pitanja u kojima uglavnom mi činimo ustupke, to nam daje za pravo da stavimo i ovu važnu temu na briselski sto. Nećemo odustati od tog zahteva".

Odgovarajući na pitanje zašto EU pomeranjem datuma za otvaranje poglavlja, samo kažnjava Srbiju zbog spore primene Briselskog sporazuma, Ljajić kaže da se kasnilo u primeni sporazuma, jer je Priština organizovala izbore.

"Srbija za to nije kriva. Pogrešno je da se pritisak vrši samo na Beograd. Treba reći da Priština opstruira formiranje Zajednice srpskih opština", rekao je on.

Komentarišući da pitanje pozivnog broja za Kosovo još nije rešeno, Ljajić kaže da su se obe pregovaračke strane obavezale da će poštovati principe i standarde Međunarodne unije za telekomunikacije.

"Ali, Priština bi htela da se pozivni broj dodeli njima, tako što će Srbija biti potpuno isključena iz procesa. To je protivno pravilima Međunarodne unije", naveo je Ljajić za "Novosti".

Izvor: Večernje novosti, B92

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva