:

:

TV Most

clock

Jul 28, 2017   12:05

0

124

Linta pozdravio apel za izvinjenje Hrvatske zbog Oluje

"Pozitivna je činjenica da postoji makar i mala grupa Hrvata koji se stide zbog počinjenih zločina nad Srbima i koji se stide zato jer nadležni organi nisu osudili sve one zločince koji su svoj patriotizam i hrabrost dokazivali ubijanjem srpske dece, žena, staraca i bombardovanjem izbjegličke kolone", naveo je Linta u pisanoj izjavi.

On, međutim, kaže da, nažalost, prošlogodišnja akcija Inicijative mladih za ljudska prava, kada je prikupljeno svega 320 potpisa za apel, najbolje pokazuje da hrvatsko društvo nije spremno da su suoči sa zločinačkom prošlošću i da hrvatski narod smatra da se ubijanje srpskih civila i ratnih zarobljenika bilo sasvim opravdano kada je u pitanju stvaranje skoro etnički čiste hrvatske države.

Linta smatra da se hrvatska vlast neće ni ove godine, "ni u dalekoj budućnosti", izviniti srpskim žrtvama i njihovim porodicama, niti će bilo šta preduzeti da se kazne naredbodavci i počinioci brojnih zločina nad Srbima ne samo u "Oluji", nego i drugim hrvatskim akcijama - Orkan, Otkos, Papuk, Miljevački plato, Maslenica, Medački džep, Bljesak, kao i u nizu hrvatskih gradova posebno tokom 1991. i 1992. godine.

"To je samo jedan u nizu dokaza da hrvatski političari, intelektualci, crkveni dostojanstvenici, osim časnih izuzetaka, ne odustaju od lažne i besmislene matrice da su Srbi agresori i zločinci, a Hrvati tobože žrtve koji su vodili oslobodilački rat", rekao je Linta.

Naveo je i da će se bez novog pristupa međunarodne zajednice, posebno zapadnih sila, u Hrvatskoj i dalje slaviti zločinci koji su naredili ili počinili zločine nad Srbima, umanjivati i negirati srpske žrtve i veličati lažni mit o takozvanom domovinskom ratu.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva