:

:

TV Most

clock

Jun 19, 2015   12:05

0

118

Lavrov:Rezolucija je apsolutno antisrpska

"Razgovarali smo o situaciji u Savetu bezbednosti gde se vrše pokušaji da se progura rezolucija tempirana za 20-togodišnjicu događaja u Srebrenici. Rezolucija je apsolutno antisrpska", rekao je Lavrov.

Posle sastanka sa predsednikom Republike Srpske Milorad Dodik na marginama Međunarodnog ekonomskog foruma u Sankt Petersburgu, Lavrov je naveo da je "ton (duh)rezolucije apsolutno antisrpski".

"Ona tumači događaje na krajnje pogrešan način, čak i sa pravnog stanovišta. Ovi događaji su dati na procenu Savetu bezbednosti UN", rekao je Lavrov.

Lavrov veruje da Rezolucija može da izazove nova međuetnička trvenja na Balkanu s obzirom na talas nacionalističkih raspoloženja koja su primećena u tom delu Evrope, javila je ruska novinska agencija Tas s.

"Dobra je prilika za mene da razmenimo mišljenja o situacija u Bosni i Hercegovini i na Balkanu uopšte, uzimajući u obzir jasan talas etničkog nacionalizma koji smo uočili na terorističkim događanjima u Zvorniku i nedavno u Makedoniji", objasnio je Lavrov.

Prema njegovim rečima "u tom kontekstu svakako će, dosledno, nastaviti sa linijom očuvanje osnovnih principa Dejtonskog sporazuma".

I Dodik je, sa svoje strane, skrenuo pažnju na alarmantno stanje uzrokovano od Islamske države koja u svojim redovima ima oko 380 ljudi iz BiH.

"To svedoči o pretnji po sve nas", upozorio je Dodik, navodi Tass.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva