:

:

TV Most

clock

Jul 19, 2015   12:05

0

116

Kurc kritikuje nedostajuću solidarnost u Evropi

On je, u izjavi austrijskom radiju "Oe1" rekao da je u rešavanju problema imigranata potrebna "iskrena diskusija o fenomenu bekstva“.

"Neophodna je diskusija o tome kako da se ophodimo sa pritiskom migracije“, poručuje Kurc.

Prema njegovim rečima, u Africi postoji ogroman broj ljudi koji bi radije živeo u Evropi, a istovremeno će se broj stanovnika tog kontinenta do kraja veka povećati na četiri milijarde, što je četiri puta više nego sada.

Usled ovih činjenica, kako naglašava, neophodno je da Evropa razgovara o boljem obezbeđivanju granica, kao i borbi protiv krijumačara ljudi.

Ukoliko u Evropi i dalje ne bude solidarnosti u ophođenju sa talasom izbeglica Austrija će, podvlači Kurc, morati da razmisli zašto je atraktivnija od drugih zemalja.

Ministar je istovremeno ukazao da će broj „priznatih“ izbeglica u Austriji rasti sa 10.000 na 30.000, a njihova integracija biće ogromna, ali savladiv izazov.

Međutim, ako broj podnosilaca molbi za dobijanje azila, a aktuelno se očekuje da će u ovoj godini biti 70.000 zahteva, nastavi da dalje raste, biće potrebna iskrena diskusija, ističe Kurc.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva