:

:

TV Most

Foto: e-novine Kosova i Metohije, arhiva

clock

Decembar 08, 2017   12:05

0

291

Kosovski mediji: Podele u Samoopredeljenju


Mediji prenose prepisku predsednika stranke Visara Imerija i članova predsedništva i aktivista stranke povodom uvreda koje je na račun Kurtija izrekla podpredsednica Skupštine Kosova Aida Derguti koja je u razgovoru sa poslanikom stranke Dardanom Moličajem Kurtija nazvala "izmetom".





Mediji su preneli razgovor članova poslaničke grupe Samoopredeljenja nakon hapšenja poslanice stranke Donike Kadaj Bujupi kada je Derguti u prepisci s Moličajem na uvredljiv način nazvala Kurtija.



Uvrede koje je izrekla Derguti su neprihvatljive za jedan broj članova rukovodstva stranke i predsednika Imerija koji je najavio da će tokom ove nedelje o toma raspravljati predsedništvo stranke.



Televizija KTV prenela da je uvredljivu poruku o Kurtiju Derguti pogrešno napisala u grupi gde su poslanici Samoopredeljenja misleći da je šalje samo Moličaju.



Imeri je u odgovoru na pismo članova presedništva stranke i aktivista iz Albanije rekao da su problemi dublji i da traju već duže vreme.



Upitana na portalu gazetablic.com da objasni šta se dogadja, Derguti je rekla da se za sada ne može izjasniti o tome.



Sekretar ogranka Demokratske partije Kosova u Prištini Bujar Cakoli, poznat po mnogobrojnim napadima protiv Samoopredeljenja na Fejsubuku je optužio gradonačelnika Prištine Špenda Ahmetija i poslanika te stranke, bivšeg podpredsednika opštine Dardana Sejdiua da su planirali da sruše Kurtija.



On ih je pozvao da izadju i javno kažu kako su to nameravali da urade jer će u suprotnom on objaviti sms poruke o tome.

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva