:

:

TV Most

clock

Jun 10, 2017   12:05

0

122

Komisija pisala tužilaštvu zbog Pantića

Veran Matić, predsednik Komisije za rasvetljavanje ubistava novinara, saopštio je da je njen rad završen, da su utvrđeni nalogodavci, organizatori i izvršioci, kao i motiv. Komisija je zatražila da slučaj preuzme Tužilaštvo za organizovani kriminal.

Očigledno je da postoji nerazumevanje između nadležnog tužioca i same komisije, pa je pomoć zatražena od republičkog javnog tužioca Zagorke Dolovac, pišu "Novosti".

"Radna grupa je dobila načelna uputstva tužioca iz Jagodine, što vodi u nova prolongiranja i neefikasan rad", smatra Matić.

"Poslali smo pismo Republičkom javnom tužilaštvu u kojem izražavamo zabrinutost svih članova Komisije, kao i Radne grupe, da tako neće biti moguće stvoriti kredibilnu optužnicu i zadovoljavanje pravde. Imamo konkretne predloge i očekujemo da se i Tužilaštvo ponaša na isti način kao svi akteri u ovom poslu od nacionalnog značaja", kaže on.

Prema rečima Matića, istraga je još pre godinu dana bila blizu kraja ali su poslednji koraci bili veoma značajni, da bi se otkrilo nešto što ima veze sa slučajem, a što niko ranije nije tražio. Do optužnice je još daleko, kao i do sudskog procesa i eventualne presude.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva