:

:

TV Most

Foto: Foto Tv Most

clock

Septembar 28, 2015   12:05

0

117

K.Mitrovica :Javnim radovima do posla

Ni visoko obrazovanje, ni posedovanje brojnih veština nisu pomogli Danici Miletić iz Kosovske Mitrovice da zasnuje radni odnos,sada je prvi put posle osam godina provedenih na evidenciji NSZ dobila priliku da pokaže šta ume.
,,Ovo je moje prvo zaposlenje, na Birou sam već dugo godina, pre 8 godina sam diplomirala na Filozofskom fakultetu. Ovo mi mnogo znači, ja sam diplomirani socijalni radnik, prvo zaposlenje pa makar I na tri meseca , videćemo za kasnije, nadam se da će da bude neki produžetak,, rekla je Miletićeva.

Predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić rekao je da angažovanje na javnim radovima u trajanju od tri meseca nije dovoljno, ali ukazuje da slede ozbiljniji projekti.

,,Verujemo da je sada prilika da se pokažete, da iskažete svoje sposobnosti,kao i mogućnosti koje su vam ukazane od strane nas i ljudi koji predstavljaju pomenute organizacije i ustanove tako da ćemo zajedno moća da menjamo sredinu u kojoj živimo na bolji i pozitivniji način. Mitrovica mora da bude bolja, zaslužuje to, ali ne možemo biti sami u ovome već nam treba vaša podrška i pomoć ukoliko želimo da našoj deci omogućimo bolju perspektivu,, rekao je Spirić.

Nataša Milenković iz NSZ filijala Kosovska Mitrovica,rekla je da su realizacijom tri projekta javnih radova u toku ove godine u saradnji sa lokalnom samoupravom, stvoreni uslovi za angažovanje 45 lica sa evidencije nezaposlenih sa područja opstine Kosovska Mitrovica. Ona je dodala da ,,javni radovi zapravo predstavljaju meru aktivne politike zapošljavanja koja sa jedne strane omogućava angažovanje prvenstveno teže kategorije nezaposlenih lica, a sa druge strane omogućava realizaciju projekata koji su od opšteg društvenog interesa,,rekla je Milenkovićeva.






Izvor: Tv Most

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva