:

:

TV Most

Foto: Tv Most

clock

Jun 09, 2017   12:33

0

259

K.Mitrovica : Zajedno za Srpsku listu 11.juna

Završni predizborni skup Srpske liste započeo je intoniranjem srpske himne u izvodjenju KUD-a iz Leposavića.

Uz zvuke doboša, sa zastavama Republike Srbije okupljeni su aplauzom pozdravili gradonačelnika Severne Mitrovice Gorana Rakića koji je pozvao srpski narod na Kosovu i Metohiji da 11. juna izadje na izbore i glasa za Srpsku listu.

On je naveo da je jedino Srpska lista garant osnivanja Zajednice srpskih opština i politička snaga Srbije u Prištini koja će se boriti protiv osnivanja kosovske vojske i dodao da glasanjem za Srpsku listu glasamo za budućnost i našu decu.

Prema njegovim rečima Zajednica srpskih opština nikada neće biti nevladina organizacija jer, kako je rekao, da je tako Albanci bi je odavno podržali.

„Izadjimo 11. juna na izbore, podržimo naše kandidate, podržimo Srpsku listu i zaokružimo broj 22. Živela Srbija“, poručio je okupljenima Rakić.

Potom se skupu obratio predsednik Srpske liste Slavko Simić koje se zahvalio na podršci.

„Hvala vam što ste sve ove godine u zagrljaju Kosova i Metohije čuvali i sačuvali čast i obraz Lazarevu, srpskog naroda i naše države Srbije na ovim prostorima. Mi imamo samo jednu zemlju, jednu jedinu Srbiju, jedinu vladu Republike Srbije i jednog predsednika Aleksandra Vučića. I svi oni imaju jedan jedini narod na Kosovu i Metohiji i jedini srpski politički korpus koji se zove Srpska lista“, poručio je Simić i dodao da je Vlada Republike Srbije institucionalno i politički prisutna na celoj teritoriji Kosova i Metohije.

Simić je istakao i da je Vlada Republike Srbije uz pomoć Srpske liste prisutna i u prištinskom parlamentu.

„Srpska lista je glas i lice Vlade Republike Srbije i srpskog naroda na Kosovu i Metohiji“ naglasio je Simić i dodao da „jedino Srpska lista uz pomoć i podršku naše majke Vlade Republike Srbije može da se bori za prava i interese srpskog naroda na KiM“.

Obraćajući se okupljenima Simić je naglasio da jedino Srpska lista ima političku poziciju da se bori za svako radno mesto, za Trepču i teritorijali integritet i suverenitet Republike Srbije na Kosovu i Metohiji.

„Srpska lista ima jasan i definisan politički stav – nikada nećemo podržati ni u kom obliku formiranje tzv vojske Kosova na KiM, bez obzira na one koji su odavno izgubili čast i obraz i formirali neke nove političke partije koje su se suprotstavile srpskim interesima. Za razliku od njih, njihovi mentori u Prištini imaju jasnu političku strategiju – da stvore od njih sagovornike kako bi formirali takozvanu vojsku Kosova i bili glavni sagovornici u otimanju naše društvene i državne imovine“, rekao je Simić i izrazio uverenje da će ovaj skup poslati jasnu poruku da srpski narod na Kosovu i Metohiji nikada neće dozvoliti da bude obespravljen i obeshrabljen.

„Srpski narod je uvek bio jak i mudar kada je trebalo da brani svoje institucije, svoju imovinu i svoj državni i nacionalni interes i ponos“, poručio je Simić.

Kandidat Srpske liste za poslanika, Branimir Stojanović se okupljenima obratio rečima da je svestan koliko su ovi izbori važni, i da za njega ovo nikada nije bila politika, već borba za opstanak.

"Pre 4 godine sam prvi put stao pred vas sa tremom i strahom da li ću biti dostojan i dovoljno dobar da govorim u vaše ime, dali ste mi to pravo. Danas stojim pred vama sa strahom da li ću biti dovoljno jasan da kažem koliko su ovi izbori važni, da nemaju reprizu i da niko osim nas ne može da uradi ovaj posao koji nas čeka. Neki u Prištini traže među Srbima one koji su spremni da trguju, koji su spremni da prodaju, da izdaju. Mogu da nađu samo pojedince. Neka pogledaju koliko ljudi danas stoji ovde, koliko ima nas koji nismo spremni da prodamo izdamo i da trgujemo", rekao je Stojanović.

Dodao je i da pojedini albanski političari pokušavaju da zabiju klin u stamen i jak sever Kosova i Metohije,a da se taj klin zove Aleksandar Jablanović.

"Imaju oni još tih klinova i na jugu KiM , Petrovića, Rašića i druge klinove, koje bi da zabijaju u zdravo srpsko telo, ali pošto znam da ćemo zajedno, ujedinjeni taj klin pretvoriti u trn, koji se zabija u ruke hrabrih, stamenih šumara Kolašinaca koji taj trn ne osete, već ga izvade i idu dalje", naglasio je Stojanović.

On je okupljenima rekao i da pojedini političari u Prištini traže pokorne Srbe,ali da Srbi nisu takav narod, jer slobodu koju su dobili od predaka ne daju ni za šta, a za sve ostalo može da se dogovora, jer Srbi žele mir.

"Ovo je još jedno veliko porodično sabranje i ovo za nas nikada neće biti politika. U Prištini nas ne čeka ništa lepo ni prijatno , ali mi tamo idemo jer vi to očekujete od nas. Živi bili, složno, hrabro, jedinstvena, kako smo uvek do sada znali. Živeo predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, živela Srbija!", istakao je Stojanović.

Pokrajinski ministar za povratak Dalibor Jevtić je pozvao je sve raseljene sa Kim i sve koji žive na KiM da daju glas Srpskoj listi koja će se jedina iskreno boriti u Prištini za srpske interese.

"11.juna naša je obaveza, svih nas, svakog Srbina koji živi danas na KiM, svakog Srbina koji se raselio sa KiM ,obaveza je jedna jedina- jedino Srpska lista!", istakao je Jevtić.

Ivan Todosijević, pokrajinski ministar za lokalnu samoupravu je rekao da su izbori u nedelju sudbonosni za srpski narod na KiM, i da od rezultata izbora zavisi i ostanak i opstanak Srba na KiM.

"Izađimo na izbore, glasajmo za Srpsku listu, jer jedino Srpska lista ima podršku Beograda i jedino ona garantuje da će institucije Republike Srbije i dalje biti prisutne na prostoru Kosova i Metohije. U nedelju ćemo biti u prilici da donesemo istorijsku odluku, zaokružimo br.22, glasajmo za Srpsku listu", poručio je Todosijević.

Okupljenima se obratio i Milenko Jovanov,potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke, koji je istakao da je u nedelju najvažnije da svi budu jedinstveni i da ne dozvole da budu prevareni.

"Želim da vas zamolim danas, da sve svoje podele,ako ih ima, da sve svoje razlike,ako ih ima, da sve svoje zamerke koje imamo jedni prema drugima do nedelje ostavimo po strani, da na njih zaboravimo i da u nedelju budemo jedinstveni , a idu neki izbori kasnije za par meseci, biće prilike posle da se vidi među nama ko ima veću, a ko manju podršku, ali u nedelju 11.juna, jedino Srpska i svi zajedno za Srpsku listu!", rekao je Jovanov.

Ispred Kancelarije za KiM okupljene je pozdravio pomoćnik direktora Petar Petković i poručio da je Srpska lista dokazala da ume da brani srpske nacionalne interese i da je zato ona stožer okupljanja naroda na KiM.

"U nedelju srpski narod na KiM odlučuje o svojoj sudbini. Da li će Priština biti ta koja će odlučivati o budućnosti srpskog naroda na KiM ili će srpski narod izabrati Srpsku listu je pitanje, a odgovor svi dobro znamo. Srpski narod na Kosovu i Metohiji , Vlada Republike Srbije i predsednik Republike Aleksandar Vučić , podržali su jedino Srpsku listu , jer je Srpska lista jedino garant , i ta veza između naroda na KiM i Vlade Republike Srbije , nikada neće biti prekinuta.

Predsednik skupštinskog Odbora za KiM Milovan Drecun je poručio da glas za Srpsku listu je glas za zajednički rad srpskih političkih predstavnika.

" Albanske stranke nam nude Veliku Albaniju, sve do Niša, dovršavanje etničkog čišćenja, da nestane srpski rod sa Kosmeta. Ako hoćete da opstanete na vekovnim ognjištima, onda je situacija jasna-jedino Srpska. Glasanjem za Srpsku vi ste jedno sa Srbijom. Izlaskom na ove izbore i podrškom Srpske liste vi šaljete jasnu poruku da vaša vlada nije u Prištini nego u Beogradu, da vaš predsednik nije Hašim Tači, nego Aleksandar Vučić", rekao je Drecun.

Na završnom predizbornom mitingu liste Srpska u Kosovskoj Mitrovici,pismo podrške predsednika Srbije Aleksandra Vučića,pred više hiljada okupljenih gradjana pročitala je potpredsednica GO SNS Marija Obradović.

Izvor: TV Most

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva