:

:

TV Most

clock

Maj 22, 2017   12:05

0

113

Kitarović protiv vanrednih parlamentarnih izbora

Ona je najavila da će nakon lokalnih izbora, ako Vlada bude odugovlačila sa parlamentarnom većinom u Hrvatskom saboru, tražiti i drugi krug razgovora sa političkim strankama, kako bi se utvrdila parlamentarna većina.

Upitana da li je prvi krug lokalnih izbora bio i prvi test za prevremene parlamentarne izbore, ona je kazala da ne bi o tome spekulisala, prenosi Hina.

"Ne bih spekulisala o tome, predstoji još drugi krug, kao što ste videli, u velikim gradovima je situacija još neizvesna, pogotovo u Zagrebu i u Splitu", rekla je Grabar-Kitarović na proslavi 25. godišnjice ulaska Hrvatske u UN.

Prema njenim rečima, stalni izbori ne doprinose stanju u zemlji i političkom rejtingu.

"Moramo se svi odgovorno ponašati, imajući u vidu činjenicu da izbori svakih osam do devet meseci nikako ne mogu pridoneti ni stanju u zemlji niti političkom rejtingu Hrvatske", kazala je Grabar Kitarović i dodala da se ne izjašnjava protiv prevremenih izbora, jer će se oni dogoditi ako se raspusti Hrvatski sabor, odnosno ako predsednik Vlade ili cela Vlada daju ostavku ili izgube poverenje.

Kako je kazala, nije prijatno raditi u okolnostima kada se sve vreme razmišlja da je u izbornoj kampanji i da se sve što se radi "interpretira u okvirima te predizborne kampanje".

"Onda ste blokirani, ne možete raditi svoj posao kako treba, tako da se nadam daljnjoj stabilnosti Hrvatske, šta god da se dogodi", rekla Grabar Kitarović.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva