:

:

TV Most

clock

Jul 23, 2017   12:05

0

120

Joksimović:Plan je da Srbija usvoji standarde EU do 2020/2021.godine

Ona je u intervjuu za list "Alo" navela i da to ne znači da su to i godine prijema Srbije u članstvo.

Komentarišući to što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić pokrenuo inicijativu za dobijanje okvirnog datuma za članstvo Srbije u EU Joksimović je kazala da je to legitimno pitanje.

"Potreban je precizniji vremenski okvir, kakav god bio, da bismo mi u odnosu na potrebe pregovaranja prelaznih perioda za promenu standarda u odredjenim oblastima, na primer poljoprivredi, zaštiti životne sredine, bezbednosti hrane...mogli da planiramo ne samo aktivnosti već i budžet. Zato nas zanima kakav je plan EU", navela je ona.

Joksimović je ocenila da je realno da će se proces dijaloga sa Prištinom i implementacija dogovorenog pratiti uporedo sa ukupnim procesom pregovora po ostalim reformskim poglavljima.

Na pitanje da li će Srbija pre prijema u članstvo EU morati da promeni Ustav i izbriše preambulu Joksimović je rekla da ne razume "toliku dramu u vezi sa promenom Ustava".

"Postoje realne potrebe za promenom Ustava u nekim segmentima, a posebno u pogledu izbora sudija i tužilaca...Ne znam zašto se svuda umeće preambula kao skriveni razlog promene Ustava" dodala je ona.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva