:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Maj 05, 2015   12:05

0

147

Japan zainteresovan za saradnju sa Srbijom

U saopštenju iz kabineta predsednika se navodi da je tom prilikom rečeno i da je Japan spreman da u bliskoj budućnosti posveti veću pažnju ekonomskoj saradnji sa zemljama južne Evrope.

"Srbija je zemlja koja je privlačna japanskim kompanijama između ostalog i zbog visoke kvalifikovanosti naših radnika, a dodatni podstrek predstavlja čvrsta rešenost Srbije da postane punopravni član Evropske unije", saglasili su se sagovornici.

Predsednik Nikolić je, kako se navodi, pozvao japanske kompanije da investiraju u srpsku privredu, istakavši da preko Srbije imaju mogućnost da na brojna svetska tržišta plasiraju svoje proizvode bez carinskih taksi.

Predsednik Srbije je preko svog gosta zahvalio svima u Japanu koji su na bilo koji način doprineli oporavku naše zemlje i pomoći njenim građanima.

On je istakao da je nesebična podrška koju Japan već godinama pruža Srbiji doprinela izgradnji ogromnog poštovanja koje naši građani osećaju prema toj dalekoj zemlji.

Sa druge strane, gospodin Aisava je zahvalio na pomoći koju je Srbija pre četiri godine uputila narodu Japana nakon katastrofalnog zemljotresa i cunamija, istakavši da Japan nikada ne zaboravlja prijatelje koji su mu pritekli u pomoć kada je bilo najteže.

Nikolić i Aisava izrazili su nadu da će vrlo brzo biti realizovan jenski kredit za modernizaciju Termoelektrane „Nikola Tesla“, što bi, prema rečima Aisave, predstavljalo podstrek za buduću saradnju dveju država, stoji u saopštenju.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva