:

:

TV Most

clock

Septembar 02, 2017   12:05

0

122

Inovacije potencijal ekonomske saradnje Srbije i J.Koreje

"Koreja je danas jedan od najboljih primera u svetu kako se ulaganjem u inovacije ostvaruje brz ekonomski rast. U tome najvažniju ulogu imaju brojni centri za istraživanje i razvoj koji su osnova konkurentnosti ekonomije svake zemlje. Srbija želi da bližom saradnjom sa Korejom i primenom njenih iskustava podstakne otvaranje što više ovakvih centara u Srbiji. Cilj nam je da naši mladi stručnjaci i inženjeri svoje inovacije primenjuju u industriji", objasnio je Popović.

Ministar je, kako je saopšteno, naglasio da je Srbija otvorena za ulaganja iz Koreje, posebno za privlačenje hajtek (84, Hi-Teć) investicija.

Ambasador Ju Deđong je naglasio da su korejski privrednici već prisutni u Srbiji, ali da je interes obe zemlje da se poveća obim ulaganja upravo u oblasti inovacija i novih tehnologija, jer te investicije stvaraju novu vrednost.

"IT sektor u Srbiji ima veliki potencijal i može da bude glavni pokretač ekonomskog rasta vaše zemlje. Važno je što je Vlada Srbije prepoznala značaj ove oblasti i postavila je među ključne prioritete u svom radu, što pokazuje da prvi put imate ministra za inovacije i tehnološki razvoj u Vladi Srbije", rekao je ambasador.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva