:

:

TV Most

clock

Oktobar 18, 2015   12:05

0

205

Humanitarni turnir UNICEF-a za decu migrante

Turnir su organizovali Skvošlend klub i Beogradska skvoš asocijacija, a kotizacija za učešće iznosila je 1.200 dinara, saopštio je UNICEF Srbija.

U Srbiji je od početka godine registrovano oko 230.000 migranata, a svaka četvrta osoba je dete.

Deca su fizički iscrpljena od dugih putovanja i psihološki traumatizovana, a mnoga su doživela stres zbog onoga što su preživela u svojim zemljama i tokom putovanja, navedeno je u saopštenju.

Predsednik BSK Skvošlend Pavle životić zahvalio je igračima i kompanijama koje su se uključile i podržale turnir.

"želim da zahvalim svima koji su se odazvali našem pozivu, i tako još jednom potvrdili neverovatan duh solidarnosti, saosećanje, ali i veliku želju da podrže najugroženije. Nastavićemo da pomažemo i sarađujemo sa UNICEF-om“, istakao je životić.

UNICEF je, u saradnji sa partnerima, u Srbiji uspostavio tri dečija kutka - u Preševu, Beogradu i Šidu, koja su opremljena igračkama i edukativnim materijalima, gde deca mogu da predahnu i da se igraju, gde mogu ponovo da se osećaju kao deca.

Organizovani su i prostori za majke sa bebama, u kojima majke mogu u privatnosti da nastave da doje svoju decu i dobiju medicinsku, savetodavnu i psihološku podršku.

Obezbeđeno je 500 vodootpornih ćebadi za bebe, vlažne maramice, antibakterijski gelovi i pelene, a u toku je nabavka zimska odeće i obuće za decu.

UNICEF u Srbiji nastavlja da radi na obezbeđivanju higijenskih materijala, ćebadi, obuće i odeće, ali uprkos svim naporima i dalje za mnogu decu nedostaju adekvatna zimska garderoba i obuća, kao i hrana prilagođena njihovom uzrastu, navedeno je u saopštenju.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva