:

:

TV Most

clock

Maj 25, 2017   17:33

0

133

Hoti: Nastavićemo dijalog sa Srbijom

Hoti, koji je kandidat Demokratskog saveza Kosova, Alijanse novo Kosovo i incijative Alternativa je najavio i da će omogućiti punu integraciju severa Kosova u institucije države.

"Kroz saradnju sa Evropskom unijom, Sjedinjenim američkim državama i lokalnim vlastima u Mitrovici omogućićemo punu integraciju severnog dela Kosova u institucije zemlje", rekao je on.

Hoti je rekao i da će uz podršku partnera iz EU i SAD "vrlo brzo most na Ibru (koji deli grad na severni srpski i albanski južni deo) ujediniti gradjane sa obe strane Mitrovice i omogućiće slobodu kretanja".

"Iskoristićemo sve resurse koje imamo da više radimo da u sledećoj vladi sever (Kosova) integrišemo u institucionalni i ekonomski sistem Kosova", rekao je Hoti.

Prema njegovim rečima, sever je već integrisan jer tu funkcionišu državne institucije Kosova, uključujući carinu, poresku administraciju, organe reda zakona.

"Radićemo mnogo sa srpskom zajednicom da se u potpunosti integrišu, jer su oni ravnopravni gradjani Kosova a iskoristićemo sav institucionalni autoritet koji imamo da se oni dobro osećaju na Kosovu", rekao je Hoti.

Podsetio je da postoji razvojni fond koji pomaže severu Kosova da investiraju u infrastrukturu, obrazovanju, zdravstvo i druge oblasti.

Izvor: Beta

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva