:

:

TV Most

clock

Septembar 11, 2018   21:10

0

278

Hodžaj: PR ne veruje Vučiću, ali učiniće sve za mirovni sporazum


„Mi smo posvećeni dijalogu, a Vučić je poslednji čovek u Srbiji kome verujemo. Međutim, ja sam istoričar po obrazovanju i znam da mirovni sporazum sklapate sa neprijateljima, a ne sa prijateljima“, rekao je Hodžaj na panelu posvećenom Zapadnom Balkanu u okviru Bledskog strateškog foruma na temu: „Zapadni Balkan: Izgubljene godine ili nova nada?“.


Hodžaj je rekao da je razočaran time što je Vučić u govoru u Kosovskoj Mitrovici, kako tvrdi, pozitivno govorio o Slobodanu Miloševiću.



Kako navodi portal Juropien vestern Balkans (European Western Balkans), Hodžaj je, međutim, odbio da odgovori moderatoru skupa, novinaru „Ekonomista“ Timu Džudi na pitanje da li bi prihvatio sporazum koji obuhvata razmenu teritorija i to severnih kosovskih opština za Preševsku dolinu, kao i priznavanje od strane Beograda i članstvo u UN.



On je umesto odgovora samo rekao da bi „Kosovo želelo da upotpuni državnost kao multietnička zemlja, u okviru sadašnjih granica“.



Pored procesa normalizacije odnosa Beograda i Prištine, glavne teme panela bile su referendum u Makedoniji i uloga EU na Zapadnom Balkanu, navodi EWB.



 


Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva