Vesti
Grlić, Tomić, Bjelogrlić na festivalu "Nakultiviši se"

09:49, 28.05.2017

|

Izvor: Tanjug

Najpriznatiji regionalni umetnici iz sveta kulture i umetnosti održaće predavanja na temu pozorišne umetnosti i filma u okviru festivala "Nakultiviši se" 27. i 28. maja u Dorćol platzu u Beogradu.
Svoja iskustva o radu u ovim oblastima sa publikom će podeliti Dragan Bjelogrlić, Rajko Grlić, Ante Tomić, Dino Mustafić, Ermin Bravo, Egon Savin, Andraš Urban, Sonja Vukićević, Ljubomir Bandović, Irena Popović Dragović, Tanja Šljivar.

O filmu, u filmu, na filmu i zbog njega, Pozorišni zid u regionu, samo su neke od tema o kojima će se pričati i polemisati na festivalu, a koja će otvoriti brojna pitanja u vezi savremenog života, izlaska iz svakodnevnice, ali i podstaći originalnost, probuditi uspavanu hrabrost i uopšteno dotaći se tema koje su značajne za kulturu.

Ideja festivala jeste da se otvore nove teme o procesu stvaranja umetnosti, kao i da se dođe do novih odgovora i rešenja kako održati kulturu kao sastavni deo zajednice.

Ovogodišnji slogan festivala je Sve je u redu, a moderatori programa su Goran Jevtić i Milena Bogavac.

Pored predavanja, svi zainteresovani moći će da učestvuju u radionicama forum teatra, koje će voditi Marko Panajotović iz Reflektor teatra.

Festival je pokrenulo udruženje Kulturocilin koje povezuje mlade, ohrabruje i podstiče njihovo umrežavanje i bodri hrabre iskorake.

Zainteresovani iz regiona mogu da popune prijavu na sajtu udruženja Kulturocilin.

Nultog dana festivala, 26. maja u Dorćol platzu, publiku očekuje koncert benda Žene na ivici nervnog sloma i velika žurka nakultivisanog đuskanja.

Vizuelni identitet festivala: Vladimir Končar i Jelena Janković.
<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design