:

:

TV Most

clock

Novembar 28, 2015   12:05

0

112

Granatirana baza UN u Maliju

- Napad se dogodio jutros oko 4 časa. Na bazu je palo četiri ili pet granata. Veći broj ljudi je ranjen u napadu, ali je suviše rano reći tačan broj povređenih - izjavio je Saldago.

Francuske trupe i snage UN pokušavaju da stabilizuju situaciju u bivšoj francuskoj koloniji u kojoj su islamski militanti 20. novembra izvršili teroristički napad na hotel u Bamaku i tom prilikom ubili 20 ljudi.

"Al-Kaida u islamskom Magrebu", džihadistička grupa "Al murabitun" i "Oslobodilački front Masine", su preuzele odgovornost za napad na hotel "Radison blu".

Sever Malija se nalazi pod okupacijom islamističkih militanata, od kojih su neki povezani sa Al-kaidom još od 2012. godine. Uprkos tome što su vojne snage predvođene francuskim trupama uspele da isteraju militante sa ovog područja, nasilje se nastavilo.

Vlade ostalih zapadnoafričkih zemalja se, takođe, bore protiv islamskog terorizma. Vodeća grupa u regionu je "Boko haram" i ove godine je proširila svoje napade iz Nigerije na susedne države Niger, ÄŒad i Kamerun.

Izvor: Agencije

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva