:

:

TV Most

clock

Avgust 26, 2015   12:05

0

127

Gradonačelnik Obilića: Svi su dobrodošli

U Obiliću, gradu u kojem je do 1999. godine živelo nekoliko hiljada Srba, danas živi samo dvadesetak. Trenutno borave u Školskom centru, a tu su smešteni nakon martovskog pogroma 2004. godine.

Međutim, ovaj centar danas nije bio na dnevnom redu gradonačelnika Gašija i zamenika premijera Stojanovića. Ipak, Stojanović je kazao da bi posetio Srbe koji su smešteni u njemu kada ga pozovu.

Gradonačelnik Obilića kaže da u ovoj opštini nema etničkih razlika i da svi funkcionišu zajedno.

„Svi su dobrodošli, oni koji imaju imovinu i koji smatraju da mogu da žive u našoj opštini“, kaže gradonačelnik, ističući da su je sredstvima Ministarstva za povratak i EU za povratnike sagrađeno 38 kuća.

„Svi oni koji su stanovnici naše opštine i imaju imovinu ovede, u ovoj opštini će biti tretirani kao i svi drugi građani. Svi oni koji bi da se vrate teba im radno mesto, odgovarajuća infrastruktura, potrebna im je škola, i to bi trebali da rešimo kako bi oni bili u stanju da žive ovde kao i svi drugi građani“.

Nakon opštine, Branimir Stojanović je u Plemetini obišao osamdesetjednogodišnju Ljubicu Andrić koja živi u nehumanim uslovima u kontejneru. Baka Ljubica u svom domu nema ni struju, ni vodu, a najveća briga joj je kako će bez ogreva prezimiti zimu.

„Nemam ni put, ni struju, ni vodu, ništa ništa. Tako, živim od vazduha“, kaže Ljubica.

Stojanović je obećao da će do jeseni baka Ljubica živeti u boljim uslovima nego sada.

Izvor: RTV KIM

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva