:

:

TV Most

clock

Septembar 04, 2017   12:05

0

123

Goša: Štrajk nema alternativu, izlazimo na ulice

Oni traže pomoć države u rešavanju spora sa bivšim vlasnikom, koji im je za plate ostao dužan preko 600.000 dinara pojedinačno, povezivanja radnog staža i overe zdravstvenih knjižica.

Predsednik štrajkačkog odbora Milan Vujičić izjavio je

FoNetu da dosadašnji pregovori sa Vladom i nadležnim ministarstvima nisu dali nikakve rezultate i da je zbog toga štrajk jedina alternativa.

I ono što smo se bili dogovorili sa Vladom nije ispoštovano jer su nas ponovo slagali. Ministar Knežević u petak je rekao da smo mi dobili ponudu i da je na nama da odlučimo.

Nikakvu ponudu od Vlade nismo dobili, to je samo politika, rekao je Vujičić.

Prema njegovim rečima, radnici su ozlojeđeni i uvređeni zbog toga što je država godinama tolerisala stranom poslodavcu da krši domaće zakone.

Vidimo da u našoj državi nema više prava za radnike. Ovde su došli tajkuni i lopovi koji samo gledaju da nam skinu kožu, ocenio je Vujičić.

On je najavio da će radnici "Goše" sutra protestovati na ulicama Smederevske Palanke i ispred zgrade lokalne samouprave.

Želimo da animiramo i naše sugrađane da nam se pridruže jer i oni teško žive, pa bi trebalo da krenemo da se borimo da nam bude bolje, jer vidimo da je ovo zlo prešlo svaku meru, poručio je Vujičić.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva