:

:

TV Most

clock

Maj 26, 2017   12:05

0

110

Gojković: Opozicija falsifikovala dopunu dnevnog reda

Maja Gojković je na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije rekla da je ona poslednju sednicu redovnog prolećnog zasednja zakazala u skladu s Poslovnikom i procedurom i odbacila navode opozicije da pokušava da ih ućutka i onemogući da i oni predlažu tačke dnevnog reda.

Sednica je juče zakazana prvo za 10.00, pa je posle početak pomeren za 15.30. U medjuvremenu su poslanici opozicije negodovali jer nisu imali dovoljno vremena da predlože dopunu dnevnog reda, pa su pokret Dosta je bilo i Liberalno demokratska partija pozvale da se bojkotuje današnja sednica.

Maja Gojković je rekla da je problem što je ona u 9.59 zakazala sednicu, da je u 10.03 završena sva procedura i da nije bilo ničeg sumnjivog, ali da se onda ipak pojavila informacija da postoji dopuna dnevnog reda koja je zavedena u svega nekoliko sekundi posle 9.59.

"Javio mi se načelnik odeljenja za pripremu sednice i rekao da je iznenada dobio 68 tačaka dnevnog reda, sve zavedene u 9.59, a da su predlagači Zoran Živković, Dveri, SDS i Tepić. Nije znao šta da radi kada je imao potpuno drugačije podatke u e-parlamentu i skrenuo je pažnju da je fizički nemoguće zavesti sve tačake dnevnog reda u jednoj sekundi", rekla je Maja Gojković.

Prema njenim rečima, ona je potom sa saradnicima sišla u pisarnicu gde joj je šef pisarnice rekao da je bio izložen pretnjama i da su savetnici opozicionih poslaničkih grupa bili spremni da ga linčuju.

Ona je kazala da to nije prvi put da se to dešava, da veruje da je toga bilo i ranije i da ne može da veruje i da je šokirana da neko u najvišem zakonodavnom telu želi da falsifikuje.

Maja Gojković je potom rekla da joj je posle toga jedino preostalo da sačuva ugled parlamenta, te da nije želela da održava sednice "sa sazivima koji nisu zavedeni", pa je sednicu koja je trebalo da počne u 10.00 otkazala i zakazala naredni termin od 15.30.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva