:

:

TV Most

clock

April 20, 2015   12:05

0

126

Franken: Što pre otvoriti poglavlje 24

On je na konferenciji za novinare sa ministrom unutrasnjih poslova Srbije Nebojšom Stefanović rekao i da je to značajno zbog još uspešnije borbe protiv svih vidova organizvanog kriminala, ekstermizma, unutrašnje bezbednosti...

Franken je pohvalio srpsku vladu koja, kako je naveo, posvećen radi na nastavku evropskog puta, istakvši da isto takva posvećenost postoji i u Evropskoj komisji i Evrpskoj uniji.

"Zapadni Balkan jeste deo Evrope kada je reč o Akcionom planu (za poglavlje 24) koji radite...i mogu reći da je on na najpozitivniji način pozdravljen i od strane EK i EU", rekao je on.

Franken je napomenuo i da "predstoji još dosta izazova koje je potrebno rešiti" dodavši da "ono što je činjenica jeste da je od strane EU i EK na delu jedna ozbiljna, stručna i profesionalna posvećenost evropkim integrcaijama Srbij".

Belgijski zvaničnik je naglasio i da isto to pokazuje i srpska vlada koja "zaista daje sve od sebe i radi na tome da se taj proce što bolje odvija".

"Kada je reč o otvaranju poglavlja 24, to nije ništo o čemu odlučuje samo belgijska vlada, ali jako je važno da se to poglavlje otvori jer se bavi odnosima unutrasnjuih poslova, rada policije, unutrašnje bezebdnosti", rekao je Franken.

On je istakao i da su to najzačajnija pitanja na kojima se mora raditi da bi se ovi poslovi što kavlitetnije obavili, a u cilju što kvalitetnije borbe protiv svih vidova organizovanog kriminala i ekstremizma, i stoga je jako važno da se što pre otvori".

Stefanović je istakao da danas MUP završava treću verziju Akcionog plana koji je obuhvatila sve primedbe koje je do sada dala EK. "Oočekujemo da nakon rasprave u Odboru Skupštine Srbije za evropske integracije da treća verizija (Akcionog plana) bude upućena EK", rekao je Stefanović.

On je obajsnio i da će se "nakon odobrenja, onodsno saglasnosti EK, steći svi tehnički uslovi za otvaranje poglavlja 24", maglsivši da je preneo sagovorniku da je to poglavlje veoma važno za Srbiju.

"Bezbednost, rad policije je nešto na cemu itnenzivno radimo i kroz novi Zakon o policiji i to je važno za Srbiju...ali je i dobar signal za Srbiju u smislu otvaranja pregovora u tom poglavlju", rekao je Stefanović.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva