:

:

TV Most

clock

Decembar 08, 2016   12:05

0

198

Filmovi sa Berlinala na Merlinka festivalu

Festival će otvoriti brazilsko ostvarenje "Ne zovi me sine", koje je na Berlinskom filmskom festivalu osvojilo nagradu "Teddy", a prati mladog Pjera koji otkriva da je kao beba bio kidnapovan od strane žene za koju je sve vreme mislio da mu je majka i nosi se sa posledicama onoga što je njegova "majka" učinila, kao i sa svojom biološkom porodicom.


Na programu će biti i francuski igrani film "Teo i Hugo", austrijski dokumentarni "Braća noći", američki dokumentarni "Mepltorp: Gledaj fotografije", holandski dokumentarni "Zauzmi pozu" i izraelski "Ko će me voleti sada?".

Francuski film "Teo i Hugo" prati dvojicu mladića koji se sreću u seks klubu u Parizu i među kojima se razvija specijalna veza. Zajedno izlaze iz kluba i lutaju ulicama noćnog Pariza sve dok se ne suoče sa realnošću.

U središtu austrijskog dokumentarca "Braća noći" je grupa mladih bugarskih Roma koji su došli u Beč tragajući za slobodom i brzim novcem. Oni prodaju svoja tela i tim novcem izdržavaju svoje žene i porodicu u Bugarskoj, a reditelj Patric Ćiha biće gost Merlinka festivala.

Američki dokumentarac "Mepltorp: Gledaj fotografije" posvećen je legendarnom američkom fotografu i skandal majstoru Robertu Mepltorpu i njegovom jedinom cilju da uspe, ne samo kao umetnik, već i kao slavna ličnost.

Holandski dokumentarac "Zauzmi pozu" prati grupu Madoninih igrača koji su bili deo njene turnje "Blond ambition" i filma "U krevetu sa Madonom".

Dokumentarac "Ko će me voleti sada?" osvojio je nagradu publike "Panorama" na Berlinalu, a u fokusu je 39-godišnji padobranac u izraelskoj vojsci koji živi u Londonu, saznaje da je HIV pozitivan i započinje put pomirenja sa religioznom familijom u Izraelu.

Program "Merlinka festival" obuhvatiće 57 filmova.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva