:

:

TV Most

clock

Jun 23, 2015   12:05

0

117

Fijat 500L ima dobre rezultate, prekid privremen



"Uzroci ovog privremenog prekida proizvodnje usko su povezani sa usklađivanjem sa trenutnom situacijom na globalnom automobilskom tržištu. Ponovno pokretanje proizvodnje automobila "500L" planirano je za 1. jul", navedeno je u saopštenju FCA.

Naglašavajući da automobil "Fiat 500L" ima tržisni udeo od 24,1 odsto u svom segmentu u Evropi, odnosno 60 odsto, takođe u svom segmentu na tržištu Italije, kompanija FCA Srbija navodi da su trendovi i perspektive prodaje za različite verzije modela "Fiat 500L" u potpunosti u skladu sa planovima i ciljevima kompanije.

"Na ukupan obim izvoza posebno utiču dva tržišta-severnoameričko, koje beleži niža prodajna očekivanja, te rusko, gde je izvoz na čekanji", navode u kompaniji FCA Srbija.

Ukupna proizvodnja "Fiat 500L", navedeno je u saopštenju, od početka ove godine je u skladu sa planovim za prvo polugodište, što kompaniju FCA Srbija čini vodećim izvoznikom u državi, prema podacima Ministarstva finansija.

"U drugom polugodištu 2015. godine se tradicionalno očekuje niži obim proizvodnje, zbog "feragosta" - letnjeg odmora i novogodišnjih praznika", navedeno je u saopštenju kompanije FCA Srbija u kome se ističe da ta komapnija posvećje veliku pažnju tržišnim trendovima u svetskoj autoindustriji, pažljivo prateći potražnju, čemu prilagođava i obim svoje prozivodnje.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva