:

:

TV Most

clock

Maj 04, 2017   12:05

0

150

Festival evropskog filma

U Novom Sadu Festival evropskog filma trajaće od 8. do 15. maja, a tokom osam dana biće prikazano 18 filmova iz: Srbije, Slovačke, Belgije, Austrije, Bugarske, Hrvatske, Kipra, Danske, Švedske, Francuske, Nemačke, Grčke, Italije, Litvanije, Holandije i Portugalije.

Kao i prethodnih godina Festival se organizuje u okviru manifestacija kojima se obeležava mesec i Dan Evrope 9. Maj.

Otvaranje Festivala evropskog filma je u ponedeljak 8. maja 2017. u 18,30 sati u Kulturnom centru Novog Sada, Novi Sad, Katolička porta 5.

Festival će otvoriti šef sektora Delegacije Evropske unije u Srbiji Nikola Bizel. Nakon kratkog video priloga „60 godina od Pariskih sporazuma", Festival počinje projekcijom filma iz Srbije Miloša Radovića „Dnevnik Mašinovođe".Isto veče od 21 sat sledi prikazivanje narednog filma nemačke produkcije dokumentaristički film Jana Gasmana „Europe, she loves".

Svako veče biće prikazano po dva filma (a, jedno veče čak tri), projekcije su od 19 i 21 sat, ulaz je slobodan, a karte mogu da se podignu u ponedeljak, kao i pre početka svake projekcije u Kulturnom centru Novog Sada.

U utorak 9. maja od 19 sati prikazuje se belgijska drama "Flying Home", režija Dominik Derude, a od 21 sat kreće film sa Kipra "Član porodice" Marinosa Kartikisa.

Slovački dokumentarni film "Sloboda pod teretom", Pavola Barabaša igra u sreda, 10. maja u 19 sati, dok je u 21 sati hrvatska drama "Halimin put" , Arsena Atona ostoji}a.

Francuski dokumentarac "Istrajnost", Alis Dio prikazuje se u četvrtak 11. maja od 19 sati, a od 21 publika će videti austrijski triler/misteriju "Noć od 1000 sati u režiji Virgila Vidriha.

U petak 12. maja od 19 sati igra grčki film "Tišina", drama u režiji Jorgosa Gikapepasa.

Danska drama 25-čas prikazuje se u subotu 13. maja od 19 sati, režija Soren Krag Jakobsen. Isti dan od 21 sat igra švedska drama Karin Falen "Štokholmske priče.

U nedelju 14. maja prikazuje se tri filma: Od 18 sati italijanska drama "Rijaliti" Matea Garonea; od 20 sati bugarski dokumentarni film "Hod po vatri" u zajedničkoj režiji Andreja Hadzivasileva i Melodi Dzilber; od 21 sat sledi holandska romansa "Iznenađenje" Majk van Dima.

Festival zatvara portugalska drama koja se prikazuje 15. maja od 19 sati u režiji Solveja Nordlunda i od 21 sat Litvanska drama "Deca hotela Amerika" Ramundasa Banionisa .
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva