:

:

TV Most

clock

Januar 28, 2016   12:05

0

176

Duraković: Saradnjom BiH i Srbije do napadača

"Ja mogu da garantujem da to nije uradio neko ko je na taj dan sahranjivao ili ukopavao svoje najmilije i nije neko ko je iz Srebrenice. Svako ko je sa stane iskoristio taj događaj da to učini mi ga osuđujemo i uvereni smo da će organi BiH to jednom i otkriti", rekao je Duraković za TV B92.

Duraković je dodao da je taj događaj neko iskoristio za svoje "podle" političke ideje i da je to više štete nanelo Srebrenici nego Srbiji.

Jul prošle godine je, prema njegovim rečima, ostavio negativnu sluku.

"Iz toga smo izašli mudriji i pametniji, to nas je više sjedinilo, nego što nas je razdvojilo...", rekao je Duraković.

Govoreći o saradnji sa Srbijom, o čemu je danas razgovarao sa potpredsednicom Vlade Srbije Zoranom Mihajlović, Duraković je rekao da je delegacija Srebrenice u Beograd došla sa konkretnim projektima, poput gradskog obdaništa, glavne saobraćajnice kroz Srebrenicu, mostova na jezeru Perućac, novih objekata u industrijskoj zoni Potočari...

Najavio je da će u narednom periodu biti izrađen operacioni plan koji će obuhvatiti sva sredstva koja su prikupljena na investiciono-razvojnoj konferencije u Srebrenici 11. novembra prošle godine, uključujući i sredstva od Vlade Srbije.

Upitan da li je pomoć Vlade Srbije najava drugačijih i boljih odnosa sa Beogradom, Duraković je rekao da nije državnik, ali da kao građanin želi dobrosusedske odnose Srbije i BiH i da je uveren da to ide dobrim tokom.

"Moj interes je da građani ove opštine imaju bolji život, a ovo je put... Manje politike, više rada i zajedničkog uspeha", rekao je Duraković, dodajući da ne želi da se bavi prošlošću, već da učini nešto konkretno za taj grad i popravljanje njegovog imidža.

Sredstva koja je izdvojila Vlada Sribje su više kao dobrosusedski gest Srebrenici, istakao je Duraković i dodao da je to put "kako želimo graditi te odnose".

Upitan za suđenje Naseru Oriću, Duraković je kazao da ne želi da prejudicira ishod presude i da veruje da će pravosudni organi suditi po pravu, a ne po politici i da je uveren da će to "biti u redu i na zadovodljstvo svih".

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva