:

:

TV Most

clock

Oktobar 05, 2016   12:05

0

111

Duraković ne priznaje poraz i poziva na smirivanje tenzija

Duraković tvrdi da je delovanje policije RS-a u Opštini Srebrenica "kreiranje situacije koja onemogućava rad OIK-u".

Mediji su javili prethodno da je OIK prekinuo rad zbog navodnog pritiska.

"Msilim da ove stvari treba da prestanu i da ne treba stvarati stanje koje je haotično jer ono nije i ne treba da bude haotično. Sve što treba uraditi jeste obezbeđivanje zakonitosti u radu OIK kako bi svoj posao završili do kraja", rekao je Duraković za portal Kliks.

On je dodao da nema nikakve potrebe da se stanje čini ovakvim kakvim jeste i da se građanima Srebrenice uliva nervoza s obzirom na to da su oni već "napeti od izbora do danas".

"Građani koji su poreklom iz Srebrenice, dakle oni koji žive u Srebrenici, a i van nje se brinu. Mislim da nema potrebe za tim. Posebno niko nema potrebe da bude u strahu. Dosta poruka dobijam od ljudi koji su u strahu i koji smatraju da će se desiti najgore. Mislim da neće i da treba ostati mirni i dostojanstveni te sačekati da se agonija oko izbora završi", rekao je Duraković.

Tenzije kod Bošnjaka su navodno podignute nakon što su Jedinice za specijalnu podršku Centra javne bezbednosti Bijeljina došli su u zgradu Opštine Srebrenica sa namerom da čuvaju izborni materijal.

Do toga je došlo, kako je saopšteno iz CJB Bijeljina nakon što su delovi izbornog materijala nađeni na ulici.

Predsednik Općinske izborne komisije Srebrenica Nermin Alivuković tvrdi da policija RS-a drži pod kontrolom izborni materijal, ali, kako je naveo, i generalno izborni proces u ovoj opstini.

Iz Direkcije za koordinaciju policijskih tela BiH, odnosno iz Operativnog štaba za obezbeđivanje lokalnih izbora tvrde da policija RS-a deluje preventivno te da nema nikakve nadležnosti u pogledu prilaska glasačkom materijalu.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva