:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Februar 26, 2015   12:05

0

153

Država mora da se povuče iz svih medija

Naime Savet Vlade Srbije za borbu protiv korupcije ocenio je u najnovijem izveštaju da se opšta situacija u medijima ne popravlja, da je cenzure i autocenzure sve više, a da je kroz vlasničku strukturu zabrinjavajuće visok uticaj pojedinih političara i biznismena.

"U zemljama gde postoje velike debate o cenzuri u medijima bespredmetno je govoriti o tome da li postoji cenzura", kaže Tasovac.

Ministar je gostujući u emisiji "Talasanje" Radio Beograda 1, podsetio da do jula meseca država mora da se povuče iz svih medija i da se 11 godina čekalo na usvajanje Zakona o medijima i da sada počinje njegova primena.

Kada je u pitanju Nacrt izmene i dopune zakona o kulturi Tasovac podseća da je on prošao sve javne rasprave, komentare i primedbe koje su dobili elektronskim putem i da su ih uvažili.

"Cilj donošenja takvog Zakona je da bi se stvorili okviri kako bi pozicija ljudi u kulturi bila mnogo jasnija", kaže on.

Tasovac je dodao i da je Ministarstvo kulture podvuklo jasnu crtu između kulture i estrade i napomenuo da estrada nije na budžetu Srbije.

Komentarišući Nacionalne penzije, on je rekao da će one biti ukinute jer su se pretvorile u ono što nije njihov smisao, ali i to da se ne odnosi na već dodeljena nacionalna priznanja, jer Zakon ne može da se primenjuje retroaktivno.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva