:

:

TV Most

clock

Maj 17, 2016   12:05

0

176

Dodik:Referendum o Danu RS u isto vreme sa izborima

Na izjave predstavnika Saveza za promene, da će se povući iz vlasti s državng nivoa, ako predsednik RS-a podnese ostavku, Dodik je kazao da nije dobio zvanično tu inicijativu, ali da se o tome može razgovarati, s tim da i on ima svoje zahteve.

On, kaže, zahteva što skorije sprovođenje referenduma o Danu RS, u isto vreme kada se budu održali i lokalni izbori u RS.


Pitanje o kojem bi se izjašnjavali građani bilo bi: „Da li podržavaju da 9. januar bude Dan RS.

Dodik je u izjavi novinarima u Banjaluci rekao da bi se pitanje Dana RS moralo vratiti na dnevni red razgovara zvaničnika RS i da o njemu ne može biti kalkulacije.

Već je o tome razmenio mišljenja sa srpskim članom Predsedništva BiH Mladenom Ivanićem, koji je stava da referendum treba sprovesti nakon oktobarskih izbora.

Dodik nije ni danas otkrio ko su tri poslanika iz Saveza za promene čiji prelazak najavljuje u vladajuću skupštinsku većinu u RS.

Ustvrdio je da se "već duže vreme razgovara s jednim brojem ljudi", te kazao da SDS, sa čijim poslanicima se razgovara, već danas ima manji broj poslanika nego nakon izbora, te da pokazuje "debakl" svoje politike.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva