:

:

TV Most

clock

Maj 13, 2016   12:05

0

114

Dodik: Poslušajmo patrijarha, razgovarajmo

Dodik je u izjavi Tanjugu pozvao građane RS na toleranciju i mir i poručio da će miting simpatizera vlasti "Srcem za Srpsku! Stop izdaji!” biti otkazan istog trenutka ukoliko se otkaže protest opozicije “Oslobodimo Srpsku!”, istakavši da od lidera opozicije očekuje da poslušaju apel patrijarha.

“Mi smo odmah rekli da naš miting zakazuju upravo lideri opozicije i oni ga i otkazuju. Drago nam je bilo da prihvatimo sugestiju njegove svetosti da istog dana, kada je zakazan protest, u isto vreme da sednu lideri političkih partija, na bilo kom mestu i da razgovaramo. To bi bio najadekvatniji odgovor na molbu patrijarha”, rekao je Dodik..

On je liderima opozicije poručio i da njegove pozive na razgovore i otkazivanje skupova ne shvate kao slabost.

“Ja bih voleo da opozicija to otkaže jer će očigledno doživeti debakl. Jedina njihova primedba je da smo naš miting zakazali u isto vreme. Oni imaju razlog zašto zakazuju svoj protest, a mi zašto zakazujemo naš miting”, rekao je Dodik.

Prema njegovim rečima lideri opozicije nastoje da probleme na nivou Bosne i Hercegovine svale na vlast u Republici Srpskoj i ocenio da je to plan da se spreče krediti Svetske banke, ruska pomoć..., i upitao ih šta su oni uradili da bi se popravila situacija u RS.

Predsednik RS istakao je da je u kontaktu sa liderima opozicije koje je, kako kaže, zatekla molba patrijarha i dodao da, ukoliko javni skupovi u centru Banjaluke ipak budu održani, očekuje da prođu u miru.

“Ja sam predsednik svih građana i zadužen sam da im obezbedim uslove da mogu na demokratski i zakonit način da iskazuju svoje mišljenje. Očekujem da će se i jedan i drugi skup održati u miru, ako se budu održali i ne uvaži molba patrijarha”, rekao je Dodik, podvukavši da je to važno za demokratski kapacitet Republike Srpske.

Naglasio je da veruje u policiju RS i poručio da će, bez obzira s koje strane dolazili, svi biti rigorozno kažnjeni ukoliko naruše zakon o javnom redu i miru.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva