:

:

TV Most

clock

April 30, 2016   12:05

0

113

Dodik: Podneću ostavku ako opozicija na protestima okupi 40.000 ljudi

Govoreći o najavi da će vlasti u RS organizovati kontraprotest, on je kazao da to neće biti kontraprotest, već miting za Republiku Srpsku, ističući da je uveren da ima najveću podršku politici koju vodi.

"Taj miting nije protest, već miting podrške stabilnosti Republike Srpske. To je nešto sasvim drugo od onoga što oni hoće. Sve što rade, rade na štetu Republike Srpske", rekao je Dodik.

On je istakao da vlast nema nameru da izazove bilo kakve sukobe, dodavši da lično preduzima odgovornost za ljude koji dodju na miting koji će organizovati aktuelna vlast.

Dodik je optužio opozicioni Savez za promene da, kako je naveo, "svoju izdaju u Sarajevu" želi sakriti protestima, tako što će je prikazati kao neku borbu za socijalna prava.

Po njegovim rečima, opozicija u RS nema podršku naroda.

Govoreći o održavanju referenduma o Danu RS, s obzirom na to da je Ustavni sud BiH proglasio neustavnim 9. januar kao Dan republike, Dodik je najavio da će predložiti da referendum bude održan na dan lokalnih izbora.

Upitan da li RS preti kolaps, on je kazao da je to "laž koja traje i koja se mogla čuti i pre pet godina kada se govorilo da neće biti penzija i plata".

"Budžet je stabilan, plate i penzije nisu ugrožene niti će biti", naveo je predsednik RS.

On je demantovao da će biti rekonstrukcije Vlade RS.

"Vlada radi u teškim okolnostima i ograničena je izdajničkom politikom u Sarajevu, jer njene inicijative teško prolaze. Važne ekonomske i fiskalne mere su na nivou BiH, koje koče predstavnici Saveza za promene", kazao je predsednik RS.

Komentarišući rezultate izbora u Srbiji, Dodik je rekao da se očekivala velika pobeda lidera SNS-a Aleksandra Vučića.

"Mogu svi da govore šta hoće, ali on je dobio podršku za svoju politiku, i to cenim i podržavam, jer je na najbolji mogući način verifikovano ono što je prethodnih godina radio. Zato je dobio potpuno poverenje naroda da nastavi politiku koju vodi, a Vučićeva politika se doživljava kao narodna", zaključio je Dodik.

Izvor: Beta

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva