:

:

TV Most

clock

Septembar 18, 2016   12:05

0

117

DK: Hrvatska i Argentina u finalu

Čilić je u Zadru trijumfovao sa 6:3, 6:2 i 7:5 i tako Hrvatskoj doneo plasman u finale Dejvis kupa.

Francuska je povela u petak posle pobede Rišara Gaskea protiv Borne Ćorića u tri seta, ali je Čilić izjednačio pošto je pobedio Luku Puja u četiri seta, da bi Hrvatska povela s 2:1 nakon trijumfa u dublu u kom su Marin Čilić i Ivan Dodig pobedili Pjera Uga Erbera i Nikolu Maua u četiri seta.


Velika Britanija stigla je do izjednačenja 2:2 protiv Argentine pošto je Endi Marej pobedo Gvida Pelju sa 6:3, 6:2 i 6:3.

Peti odlučujući meč u duelu između Britanije i Argentine igraće Kajl Edmund i Huan Martin del Potru.

Finale Dejvis kupa igraće se od 25. do 27. novembra.

Argentina pobedila Britaniju

Teniska reprezentacija Argentine plasirala se danas u finale Dejvis kupa, pošto je u polufinalu pobedila branioca titule Veliku Britaniju sa 3:2, a treći odlučujući poen doneo je Leonardo Majer pobedom nad Danijelom Evansom.

Majer je trijumfovao u četiri seta sa 4:6, 6:3, 6:2 i 6:4 posle dva sata i 44 minuta igre.

Majer, 114. teniser na ATP rang listi, nastupio je u odlučujućem meču umesto Huana Martina del Potra koji nije bio u potpunosti spreman za peti meč s obzirom na to da je u prethodna dva dana proveo više od osam sati na terenu, dok je Evans igrao za Britance umesto Kajla Edmunda odlukom selektora.

Argentina je posle prvog dana vodila sa 2:0, pošto su pobede ostvarili Del Potro i Gvido Pelja, ali je Britanija uspela da stigne do izjednačenja trijumfom u dublu i današnjem prvom meču kada je Endi Mari pobedio Pelju.

Izvor: Beta

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva