Vesti
Đurić:Zahvalni Jedinstvenoj Rusiji za podršku i saradnju

15:33, 14.09.2017

|

Izvor: TV Most

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić rekao je danas u Moskvi da su SNS i Jedinstvena Rusija otvorile važno poglavlje u daljoj saradnji i da su današnji sastanci bili prilika da Jedinstvenoj Rusiji prenesu zahvalnost za podršku srpskom narodu na KiM i saradnju između bratskih i prijateljskih stranaka.
"SNS i Jedinstvena Rusija imaju jasan mandat da daju impuls saradnji između srpske i ruske države ", rekao je Đurić novinarima i doda da je SNS posvećena jačanju veza sa Jedinstvenom Rusijom .


Obećao je da će u narednom periodu nastaviti da intenzivno razmenjuju posete sa kolegama u Rusiji kojoj se zahvalio na podršci kada je reč o Kosovu i Metohiji.


"Zahvaljujemo se za podršku unutrašnjem dijalogu koji smo započeli i koji je važan da se okupe sve snage u našem narodu i našoj državi da bi efikasnije došli do pravednog rešenja za Kosovo i Metohiju ", rekao je Đurić i ocenio da je međustranačka saradnja važna i za ekonomsku sardnju između ruske i srpske države .


"Povećanje životnog standarda građana Srbije je jedan od prioriteta u radu SNS-a ", istakao je direktor Kancelarije za KiM i naglasio da što bolja bude naša saradnja biće bolje i pretpostavke za ostvarivanje naših glavnih programskig ciljeva.


Prema njegovim rečima u razgovorima je postignut i visok stepen razumevanja po pitanja očuvanja politike samostalnog donošenja odluka suverene Srbije , Srbije koja je institucionalno i ekonomski snažna i jaka , koja neće uvesti sankcije Ruskoj Federaciji, koja uvodi vojno neutralnu politiku i koja želi da sarađuje i izgrađuje dobre odnose sa svima u regionu.


Đurić je zahvalio na toploj dobrodošlici i obećao da će se rame uz rame boriti da očuvaju kulturnih, nacionalnih i duhovnih entitete kao i bratske veze između dva naroda koje je ostavljeno u nasleđe i koje će oni sačuvati u teškom vremenu, punom izazova u kome se nalazimo .
<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design