:

:

TV Most

clock

April 23, 2017   12:05

0

129

Đurić čestitao Dan studenata Prištinskog univerziteta

Prištinski univerzitet sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici jedna je od ključnih nacionalnih institucija i simbol prisustva Republike Srbije na Kosovu i Metohiji, naveo je Đurić u čestitki.

Nastavak postojanja i razvijanja vašeg univerziteta u okviru obrazovnog sistema Republike Srbije jeste cilj od ključnog državnog i nacionalnog interesa, i nikome neće biti dozvoljeno da taj status ospori.

Sinergijski spoj ekonomije, nauke i tehnološkog napretka jeste osnov razvoja svakog savremenog društva i država Srbija ulažići u vas ulaže u sopstvenu budućnost.

Na mladim i obrazovanim generacijama počiva budućnost i napredak svakog naroda, a znanje ima neprocenjivu moć u ostvarivanju novih vrednosti i sigurne perspektive države i pojedinca.

Želim vam da kao i do sada budete vredni, intelektualno radoznali, a pre svega da budete istrajni u osvajanju novih dostignuća, koja će Kosovo i Metohiju voditi putem napretka i prosperiteta.

Vreme koje je pred nama biće obeleženo brojnim izazovima za srpski narod, pogotovo za Srbe u našoj južnoj pokrajini. Da bi smo na te izazove odgovorili, potrebna nam je vaša snaga, energija i mudrost, vaše znanje i nove ideje.

Obaveza nas u Vladi Republike Srbije i Kancelariji za Kosovo i Metohiju je da brinemo o kvalitetu vašeg studiranja i da vam obezbedimo uslove za afirmaciju vašeg truda i onoga što ste naučili.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva