:

:

TV Most

clock

Jun 20, 2017   12:05

0

121

Đukić Dejanović:Za novu vladu spremni Dačić, Antić, Ružić i ja

Gostujući u emisiji Pravi ugao Radio-televizije Vojvodine, Đukić Dejanović je rekla da su Ivica Dačić, Aleksandar Antić i ona dobili odobrenje organa stranke da prihvate ponudu za učešće u novoj vladi, uz Branka Ružića koji bi zamenio Anu Brnabić na mestu ministra za državnu upravu i lokalnu samoupravu.

"Nismo u tom momentu bili sigurni da li će se ići sa izmenom Zakona o ministarstvima u Skupštini Srbije jer ako se osnivaju neka nova ministarstva, videćemo koji će nam resori biti ponuđeni", rekla je ona i dodala da se nada da će u oba scenarija nova vlada biti formirana do 30. juna, ali da je teorijski moguće da se poslovi ne završe i da se ide na vanredne izbore.


Đukić Dejanović kaže da Branko Ružić nikada nije kritikova stavove Vlade Srbije i da su njegovi komentari i polemike koje je izazivao uvek bili po perifernim temama, kojima se ona nikada nije bavila.

Ako bude izmene Zakona o ministarstvima, objasnila ona, očekujem da će dva nova ministarstva početi da funkcionišu u novoj vladi, a to su ministarstvo za ekologiju i ministarstvo za evropske integracije.

Govoreći o odluci SPS da stanu iza Vučićeve odluke da Ana Brnabić bude mandatar za sastav nove vlade, Đukić Dejanović je objasnila da je Dačić napravio procenu da je u ovom momentu za Srbiju bitnije da veći kapacitet SPS bude izražen u vladi, kroz veći broj ministarskih mesta i većim učešćem u upravljanju javnim preduzećima, nego da se vežemo za jednu funkciju, pa makar to bila i funkcija premijera.

"Nismo razočarani i mi mislimo da je dobar način kako je predložena Ana Brnabić, da se bavi ekonomskim pitanjima, a da će političku dimenziju davati potpredsednik koji je u ovoj vladi i najzreliji političar. Ana se nije bavila politikom, ali razume državu i ima profesionalnu nit da zaigra na pravi način", rekla je ona.

Govoreći o Dragoslavu Mrševiću, članu Glavnog odbora SPS, koji je izjavio da, nakon kadrovske kombinatorike SNS i SPS u vladi i javnim preduzećima, 180 lokalnih odbora SPS "ostaje prepušteno na milost i nemilost lokalnim naprednjačkim moćnicima", Đukić Dejanović je objasnila da se ne slaže sa njegovom konstatacijom o bespogovornoj podršci SNS-u.

"Mršević je podneo ostavku na funkciju predsednika obrenovačkih socijalista, rezigniran je i lično nezadovoljan, a nema ni jedne partije bez nezadovoljnih pojedinaca. Na kraju krajeva, od 400 ljudi u SPS jedan glas je bio uzdržan ili protiv, rekla je ona.

Govoreći o eventualnom zajedničkom nastupu sa SNS i na predstojećim izborima u Beogradu, ona ističe da SPS nije nikada zbog nekih drugih birala opcije, nego je ocenjivala šta je Srbiju i za SPS najbolje, iako se nekima čini da su odluke donosili zbog nekog drugog.

Komentarišući stavove nekih analitičara, da se SPS pretvorila na frakciju unutar Srpske napredne stranke, Đukić Dejanović je rekla da svako ima pravo na različite doživljaje i političke iluzije, ali da su se socijalisti u svim političkim izborima do sada opredeljivali sa argumentacijom koja je u interesu Srbije i same SPS.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva