:

:

TV Most

clock

Jun 10, 2017   12:05

0

129

Đorđević: Vlada opredeljena za nastavak ulaganja u namensku

Odlukom Vlade izdvojeno je ukupno oko 49,9 miliona evra investicija radi modernizacije i unapređenja proizvodnih i remontnih kapaciteta srpske odbrambene industrije.

"Vlada Srbije opredeljena je za nastavak ulaganja u preduzeća namenske industrije, jer je ona podsticaj za dalji razvoj naše ekonomije i privrede", naglasio je ministar odbrane, a saopštilo Ministarstvo odbrane.

Đorđević je istakao i značajan izvozni potencijal preduzeća iz grupacije Odbrambene industrije Srbije, koji doprinosi ekonomskom rastu zemlje i daljem zapošljavanju.

Na sastanku su razmatrane aktivnosti u vezi sa investicionim ulaganjima i merama koje se preduzimaju, a u skladu sa zaključcima koji su definisani na sastanku u Vladi Republike Srbije u aprilu ove godine.

Učesnici sastanka razgovarali su o aktuelnim projektima preduzeća i vojnih ustanova u sistemu odbrane, kao i o potrebi praćenja namenskog trošenja dodeljenih sredstava.

Đorđević je razgovarao sa direktorima preduzeća iz grupacije Odbrambene industrije Srbije i direktorima tehničkih remontnih zavoda i Tehničkog-opitnog centra, kao i predsednicima nadzornih odbora tih preduzeća.

Sastanku su prisustvovali šef Kabineta predsednika Republike Srbije Ivica Kojić, državni sekretar u Ministarstvu finansija Mirjana Ćojbašić, predsednik Izvršnog odbora Srpske banke a. d. Vesna Jokanović i v. d. pomoćnika ministra odbrane za materijalne resurse Nenad Miloradović.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva