:

:

TV Most

clock

Maj 09, 2015   12:05

0

168

Direktan prenos parade na Trgu Republike

- Proslava će početi u 9.00 sati sa direktnim prenosom Parade Pobede na Crvenom trgu u Moskvi preko RTS-a. Parada će se emitovati na velikim ekranima ispred Narodnog muzeja. Videćete svu vojsku i tehniku Rusije kao i dostojanstvene srpske gardiste u svečanom koraku. Paradu na Trgu Republike će takođe gledati veterani SUBNOR-a i veterani Drugog Svetskog rata iz Rusije, koji su stigli da proslave Dan Pobede zajedno sa bratskim saborcima. Nakon Parade oni će se obratiti prisutnima – saopštava ruska ambasada u Beogradu.


Na ekranima će se prikazivati i arhivski materijal, filmovi o ratu, a snimak moskovske parade još dva puta biće repriziran u toku dana.


Posebni program prirediće i umetnici koji su doputovali u naš grad iz Rusije.


-Na sceni kod ekrana će nastupiti popularni pevač Dmitrij Jurtajev, pevačica i kompozitor Natalja Vlasova, duet ruskih harmonikaša virtuoza Aleksandra i Sergeja Borodina, hor Moskovskog tehničkog univerziteta „Gaudeamus“, hor ruskih sunarodnika, dečiji hor Škole pri Ambasadi Rusije i mnogi drugi. Ruskim umetnicima će se pridružiti poznati srpski glumac Miloš Biković, pobednica festivala ruske kulture Aleksandra Dimić, kao i hor „Slavista“ Beogradskog univerziteta – dodaje se u saopštenju.


Za kraj proslave biće prikazan spektakularni vatromet na Ušću u 23.30, koji će se videti u čitavom gradu.


Ambasador Rusije Aleksandar Čepurin tradicionalno će uzeti učešće u svečanom polaganju venaca na groblju Oslobodilaca Beograda u 11.30 sati, a prisustvovaće i na parastosu u podvorju Ruske pravoslavne crkve Svete Trojice na Tašmajdanu u 16.00 sati.


Premijerno će biti prikazan rusko-ukrajinski film „Bitka za Sevastopolj“ u Sava centru 9. maja i u Domu Sindikata 10. maja.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva