:

:

TV Most

clock

Januar 20, 2017   12:05

0

229

Digitalizacija kulturnog nasleđa

Predmet konkursa je finansiranje i sufinansiranje istraživanja u oblasti digitalizacije, predstavljanje digitalne građe, digitalna umetnost, infrastruktura i oprema neophodna za kontinuirano sprovođenje procesa digitalizacije, jačanje kapaciteta zaposlenih i angažovanih lica u procesu digitalizacije.

Opšti cilj konkursa je podizanje svesti o značaju procesa digitalizacije u ulozi digitalizacije u informatičkom društvu, jačanje kapaciteta institucija i pojedinaca za obavljanje procesa digitalizacije, puna primena standarda u procesu odabira, digitalizacije, skladištenja i pretraživanja digitalizovane građe, povećanje pristupnosti digitalizovane građe široj javnosti i intenzivna promocija digitalizovane građe.

Minimalni iznos sredstava za koja se može konkurisati kod Ministarstva kulture i informisanja za projekte u oblasti digitalizacije kulturnog nasleđa je 500.000 dinara a maksimalni iznos je 2.000.000 dinara.

Konkurs je otvoren od 20.januara do 20. februara.

Kada je reč o konkursu "Gradovi u fokusu 2017", predmet konkursa je podsticanje lokalnog razvoja kroz podršku godišnjim programima kulturnih aktivnosti koje se realizuju na teritoriji odabrane JLS. Godišnje predloge programa JLS će dostavljati u vidu konkursne dokumentacije - projekta.

Opšti ciljevi Programa su unapređena oblast kulture i umetnosti u lokalnim sredinama, obogaćen kulturni život, podstaknut razvoj kreativnosti i kulturne raznolikosti i prepoznate specifičnosti kulturnog identiteta i održivog razvoja lokalne zajednice.

Program Gradovi u fokusu doprineće ostvarenju ciljeva Ministarstva koji se odnose na uspostavljanje predvidive i konzistentne kulturne politike koja obuhvata savremeno stvaralaštvo, kulturne industrije, zaštitu i unapređenje kulturnog nasleđa, kao i unapređenje regionalne i međunarodne saradnje.

Konkurs traje od 20. januara do 6. marta 2017. godine.

Izvor: FoNet

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva