:

:

TV Most

clock

Avgust 24, 2015   12:05

0

151

Deca sa KiM oduševljena prestoničkim ZOO vrtom

Deca iz opštine Ranilug su prethodno pet dana boravila u Novom Sadu gde su imali prilike da posete Skupštinu grada, Futog, Sremske Karlovce, Frušku goru i njegove manastire Krušedol i Velika Remeta, rekaoj e novinarima nastavnik i trener dzudo kluba Partizan, Pavliša Popović.

"Cilj ove akcije je da deca obiđu Beograd i Novi Sad, promene sredinu i da se zabave", i naglasio da su neki od njih prvi put u poseti Beogradu", rekao je Popović.

Dvanaestogodišnja Tijana Krstić je rekla da joj se od posete Novom Sadu i Beogradu najviše dopao ZOO vrt, posebno prelepi pauni.

Njen drugar Nikola Stanković je novinarima kazao kako mu je najzabavnije bilo u Petrovaradinskoj tvrđavi gde su videli izložbu starog oružja iz Prvog i Drugog svetskog rata.

On je, doduše, dodao da još nisu videli sve što je planirano i da postoji mogućnost da mu nešto još više dopadne u Beogradu.

Popović kaže da su mališani sa Kosova i Metohije veoma zadovoljni posetom i da su svuda dočekani sa osmehom i toplinom, što je, kako je rekao, veoma važno jer deca dolaze iz male sredine. Svi oni su, kaže, odlični đaci koji se bave sportom i uvek daju svoj maksimum kad god im se pruži prilika.

Deca sa KiM će posetiti i Hram Svetog Save na Vračaru, a posetu i obilazak srpske prestonice organizovali su Kancelarija za Kosovo i Metohiju, Gradski sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu i Turistička organizacija Beograda.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva