:

:

TV Most

clock

Jun 10, 2017   12:05

0

131

Danas ističe rok za zamenu vozačkih dozvola

Naknada za troškove izrade vozačke dozvole je 255 dinara, toj sumi treba dodati i naknadu za izdavanje vozačke dozvole od 621 dinar, kao i Republičku administrativnu taksu od 700 dinara.

Nova vozačka dozvola može da se nabavi na dva načina – odlaskom u policijsku stanicu ili onlajn.

U policijsku stanicu treba da odnesete staru dozvolu i, ako imate biometrijska dokumenta, popunite svega jedan obrazac i dozvola ce biti gotova za sedam dana.

Zahtev za izdavanje nove dozvole moguće je uputiti i onlajn, preko e-Uprave, za šta je potrebno da imate čipovanu ličnu kartu.

Vozači koji u nekom dužem periodu nisu produžili dozvolu nemaju razloga za brigu, jer je reč o formalnosti, odnosno, niko neće ostati bez dozvole, niti će morati ponovo da polaže vozački ispit.

Tako da će neko, kome je pre 10 godina istekla dozvola, moći da ode u policijsku stanicu i dobiće novu dozvolu.

Pretpostavlja se da u Srbiji ima oko 300.000 ljudi koji nisu zamenili svoju vozačku dozvolu. Mnogi od njih i ne voze automobile, ali su za one koji aktivno voze predviđene visoke novčane kazne – ukoliko nemaju novi dokument, a upravljaju vozilom.

Prethodno je rok za zamenu dozvola bio 10. jun 2014. godine, ali je kasnije produžen do ovog 10. juna.

Vozačka dozvola Srbije priznata je u osam evropskih zemalja, a u pojedinim zemljama može zameniti i međunarodnu vozačku dozvolu koja se dosada posebno vadila i koštala je 2.500 dinara.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva