:

:

TV Most

clock

Jun 11, 2017   12:05

0

117

Dačić: Suština napada je da se nanese šteta Srbiji

"Prilikom mog učešća u subotu na konferenciji u Vahauu, u Austriji, sagovornici iz EU su mi skrenuli pažnju da je pre neki dan visoki funkcioner Tadićeve stranke boravio u Briselu i zvaničnicima EU preneo da je politička atmosfera u Srbiji nikad gora, da je, kako je rekao, teža nego za vreme režima Miloševića, da se država vodi na nedemokratski način i da dominira autoritarna vladavina što nije u skladu sa evropskim vrednostima, da trpe veliki medijski pritisak itd", saopštio je Dačić.

Sa druge strane, naveo je on, predsednik Vučić je svakog dana izložen najbrutalnijim napadima - i medijskim i političkim.

"Šta je onda suština napada - da je u Srbiji diktatura, kad u isto vreme komesar (Johanes) Han u ime EU izriče ocenu da je Srbija na veoma dobrom putu", upitao je Dačić i odgovorio:

"Suština je da se nanese šteta Srbiji."

Dačić napominje da je političare moguće voleti ili ne voleti, ali ne sme se mrzeti Srbija.

"Zato je veoma važno da se u Srbiji sačuva politička stabilnost i nastavi putem koji je započet - evropskim putem, uz čvrstu zaštitu naših nacionalnih i državnih interesa. U tome će predsednik Vučić imati moju podršku", naveo je Dačić u izjavi za javnost.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva