:

:

TV Most

clock

Decembar 03, 2015   12:05

0

211

Čelnici Kurira na saslušanju u policiji

Saslušanje Lađevića počelo je u 12 sati u Upravi kriminalističke policije, a kako se navodi pozvan je zbog izazivanja panike i nereda.

Nakon njega u 14 sati bilo je zakazano saslušanje Aleksandra Rodića koje još uvek traje, dok je za 16 časova zakazano saslušanje Marije Kordić.

"Ovo je samo još jedan u nizu pritisaka i zastrašivanja radnika u Kuriru i celoj Adrija Mediji Grupi koja zapošljava više od 700 ljudi. Režim je, izgleda, zaboravio da je prošlo vreme kada su se novinari privodili i saslušavali zbog verbalnog delikta, kao i to da je kleveta pre tri godine, u skladu sa evropskim zakonima, ukinuta kao krivično delo", navodi se u saopštenju AMG.

Ranije danas u Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu stigla je krivična prijava protiv bivšeg direktora lista "Kurir" Aleksandra Kornica kojom se tereti za krivično delo lažno prijavljivanje.

Krivičnu prijavu je osnovnom tužilaštvu prosledilo Više tužilaštvo u Beogradu koje je juče odbacilo Kornicevu krivičnu prijavu protiv Damira Dragića i glavnog i odgovornog urednika lista "Informer" Dragana J.Vučićevića, jer je utvrdilo da oni nisu izvršili krivična dela prinude, povrede slobode govora i javnog istupanja i krivicnog dela zloupotrebe poverenja.

Kornic je u prijavi opisao navodni sastanak u zemunskoj kafani sa Vučićevićem, Dragićem, kao i premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem i njegovim bratom Andrejom, a njene navode u nedelju je objavio list "Kurir".

Izvor: Beta

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva