:

:

TV Most

clock

Jun 27, 2017   12:05

0

168

Čadež:Očekujemo nastavak dijaloga države i privrede

"Očekujemo da sa novom vladom nastavimo dijalog države i privrede započet u prethodnom periodu, da dalje zajednički unapređujemo privredni ambijent, otklanjamo prepreke na koje kompanije nailaze u svakodnevnom radu, da menjamo zakone i propise, pojednostavljujemo administrativne procedure i učinimo ih podsticajnijim za sve koji posluju na ovom tržištu", rekao je Čadež .

On je naveo da se očekuje i da Privredna komora i Vlada zajedničkim aktivnostima, kroz promociju Srbije kao investicione destinacije i našeg izvoznog potencijala, otvaraju nova vrata našim kompanijama na međunarodnom tržištu i privlače nove investitore.

Za privredu je, po rečima Čadeža, posebno važno da se očuva i ojača stabilnost postignuta u prethodnom periodu i da se nastave reforme, pre svega javnog sektora.

„Bitno je da se reformišu javna preduzeća, da se unapredi njihovo poslovanje i usluge, da se reši pitanje kompanija u restrukturiranju,da se javna uprava što više digitalizuje, sudstvo, zdravstvo učine efikasnijim, da se obrazovanje na svim nivoima uskladi sa potrebama privrede, da se smanji siva ekonomija", naglasio je Čadež.

Srbiju će, ukazuje Čadež, to učiniti još boljim mestom za privređivanje i otvoriti još veći prostor za značajniju podršku i bolje rezultate zdravog dela privrede, sposobnog da izvozi i proizvodi i razvoj privatnog sektora, posebno preduzetništva.

„Sve to zajedno, na temelju do sada postignutog, garancija je da će već ove godine privreda dobiti očekivano i najavljeno rasterećenje kroz smanjenje optrećenja na zarade zaposlenih i manji porez na dobit korporacija", zaključuje predsednik Privredne komore Srbije.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva